Sadrzaj sajta:
[close]

Tema: Isplata zarada asignacijom i zabrana prenosa  (Pročitano 597 puta)

Autor: vladislav | 06.12.2017. u 08:28:16
Pravno lice ima privremenu meru obezbeđenja naplate poreza po članu 66 Zakona o poreskom postupku.
Da li kupac može izvršiti isplatu zarada (neto, porez, doprinose) zaposlenom putem asignacije ako postoji privremena mera obezbeđenja naplate poreza po članu 66. Zakona o poreskom postupku?

Hvala unapred.

Autor: Jovan | Odgovor #1 06.12.2017. u 10:26:41
Na osnovu niza misljenja Ministarstva finansija RS, Zakona o platnim uslugama,Zakona o obavljanju placanja pravnih lica preduzetnika i fizickih lica koja ne obavljaju delatnost i Zakona o preskom postupku i poreskoj administraciji, proizilazi da se moze vrsiti isplata zarada ugovorom o asignaciji.

Clan 87a ZPPPA:
...
Banka je dužna da po prijemu naloga od strane organizacije nadležne za prinudnu naplatu, izdatog na osnovu rešenja iz stava 2. ovog člana, odmah obustavi izmirenje novčanih obaveza koje poreski obveznik ima prema trećim licima na osnovu ugovora o promeni poverilaca, odnosno dužnika u određenom obligacionom odnosu (asignacija, cesija i dr.), po osnovu prebijanja (kompenzacija) i po drugom osnovu u skladu sa zakonom, osim za plaćanja po osnovu isplata zarada i naknada troškova (za dolazak na rad i odlazak s rada i za vreme provedeno na službenom putu u zemlji i inostranstvu), kao i po osnovu drugih primanja (otpremnina pri odlasku u penziju, solidarna pomoć i pomoć u slučaju smrti zaposlenog ili člana njegove uže porodice) i novčanih naknada iz socijalnog programa za zaposlene kojima prestaje radni odnos u procesu restrukturiranja preduzeća i pripreme za privatizaciju, stečaja i likvidacije.
...

Autor: vladislav | Odgovor #2 06.12.2017. u 21:21:09
Hvala


 Saop

Obavestenje:

Zbog radova na izmenama, moguce je da ce sajt biti povremeno nedostupan ili ucitavanje usporeno. Zahvaljujemo na razumevanju.

Minimax

Saop