Sadrzaj sajta:
[close]

Tema: Rusi pokrenuli besplatan servis za krađu lozinki  (Pročitano 248 puta)

Autor: urrgb | 21.09.2016. u 07:43:45
Izvor: Dnevnik

Besplatan servis namenjen je online kriminalcima koji pokušavaju da dođu do korisničkih imena i lozinki brojnih servisa.

Omiljena meta online kriminalaca su korisnička imena i lozinke brojnih servisa, podaci o bankovnim karticama i slični podaci koje mogu sami da iskoriste ili ih prodaju na crnom tržištu i na njima da zarade dobar novac.

Iz kompanije Fortinet upozoravaju kako je u Rusiji pokrenut besplatan servis koji kriminalcima pomaže u postavljanju lažnih stranica i krađi korisničkih imena i lozinki i da se u više od godinu dana koliko "posluje" 60 hiljada korisnika putem njega dokopalo skoro 700 hiljada lozinki, a s obzirom na ovako veliki interes, kriminalcima je na raspolaganju i korisnička podrška tako da putem chata mogu dobiti odgovor na sva pitanja.

Servis Fake-Game potpuno besplatno pomaže kriminalcima u postavljanju lažnih veb stranica tako da oni samo treba da "nagovore“ korisnike da posete takve lažne stranice i na njima ostave podatke pa će ih servis obavestiti svaki put kada neko ostavi podatke.


 Saop

Minimax

Saop