Sadrzaj sajta:
[close]

Tema: BOLOVANJE PREDUZETNIKA  (Pročitano 4432 puta)

Autor: bibus | 17.11.2011. u 21:23:51
Sta mi je sve potrebno da otvorim bolovanje za preduzetnika? Da li poslovodja kojeg ovlastim mora da bude prijaljen ili ne?

Autor: stoja82 | Odgovor #1 18.11.2011. u 09:44:07
Ako radnja nastavlja  da radi (isplati Vam se)  morate imenovati poslovodju i registrovati ga u APR -u a sto se tice toga da li mora da bude prijavljen ili ne zavisi da li Vam je clan uze porodice (bracni drug,roditelj i deca mogu neprijavljeni raditi ali ovde je bitno da vam kazem da ce po ovom pitanju nastupiti izmene od 01.01.2012 po novom zakonu o privrednim drustvima i oni ce moci samo u izuzetnim slucajevima da rade neprijavljeni.)
Stose tice papira za bolovanje pribavite sve doznake lekara ,trazice vam prosecnu osnovicu po resenju poreske uprave za prethodna 3 meseca u odnosu na mesec otvaranja bolovanja kao i potvrdu od poreske da ste izmirili doprinose za zdravstveno osiguranja (oba ova dokumenta vam izdaje Vam nadlezna poreska uprava).Dostavljate i resenje iz APR o imenovanju poslovodje i ostalo sve oni iz RZZO obracunavaju i uplacuju a Vi placate takodje doprinose po resenju za sebe jer nastavljate da radite.Pozz


 Saop

Obavestenje:

Zbog radova na izmenama, moguce je da ce sajt biti povremeno nedostupan ili ucitavanje usporeno. Zahvaljujemo na razumevanju.

Minimax

Saop