Sadrzaj sajta:
[close]

Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - vesna

Stranice: 1 2 3 ... 7
1
Potreban je savet, doo je svom radniku uplatilo pozajmicu na t.r. 140000 i nije vracena do kraja godine .sta sa tim da radim a da ne obracunavam doprinose?
(Jasna Tomic)

preuzeto sa FB

2
Molim vas za pomoć. Klijent je kupcu odobrio naknadni rabat sada za sve kupovine u 2016. godini. Na koji način knjižim i u kakvoj formi treba da se pošalje kupcu, da li se negde možda naznačuje/obračunava pdv? I klijent i kupac su u sistemu PDVa. hvala unapred
(Maja Vidicki)

preuzeto sa FB

3
Klijent usao pre 4 meseca u pdv promet bio preko 8000000. Sad hoce da izadje jer od tad nista nije radio posto je promenio delatnost. Jel moze sad da izadje posto u podlednjih 12 meseci sada ima manje od 8000000.
(Nemanja Brčin)

preuzeto sa FB

4
Zna li neko ima li kakvih promena vezano za fakturisanje usluga prevoza u zemlji i inostranstvu? Nešto sam načula za mesto prometa ali sad nikako naći tu informaciju
(Natasa Savic)

preuzeto sa FB

5
Poštovane kolege.. izdala sam fakturu omladinske zadruge u iznosu od 8.050.000 dinara,kupac pustio novac,platili smo doprinose i isplatili neto zarade. Posto zadruga je novoosnovana,nije u sistemu pdv-a. Da li za ulazak u sistem pdv-a gledam krajnji iznos fakture (jer ako je tako moram da podnesem EPPDV) ili racunam samo proviziju koja ja u stvari nas stvarni prihod?
(Aleksandra Sandra Tasic)

preuzeto sa FB

6
Drage kolege, molim za odgovor, kako knjižite doprinose osnivača-direktora po PP OD-O, na 48 ili 45 i da li se priznaju u PB1 ako nisu plaćeni u poreskom periodu? Imam odgovor jedne kons kuće -na 48 i ne priznaje se, dok jedna sw-knj kuća tvrdi na 45, jer je 48 predviđen za dopr po rešenju PU ??? Moje mišljenje je takodje 48, jer to nije zarada, ali molim za vaša, hvala!!!
(Nataša Marjanović)

preuzeto sa FB

7
Kolege, negde sam pročitao ali sada ne mogu da nađem, kako povratiti preplatu kod poreza ako je preduzetnička radnja ugašena. Pozdrav.
(Aleksandar Marinkovic)

preuzeto sa FB

8
Kolege, potreban mi je savet: Poslodavac hoće da kazni radnika 20%, kada uradim obračun zarada izađe manje od minimalca, može li to?
(Djordjina Djordjevic)

preuzeto sa FB

9
Pomoć prijatelji. Na koji konto se knjize troskovi vaucera (poklona) koji su dati radnicima?
(Jelena Mazić Zeremski)

preuzeto sa FB

10
Opet mi treba pomoc.U pitanju je apoteka koja prodaje lekove na recept.Kuca li se kroz kasu?Imam problem sa jednom apotekom,oni nisu kucali,pojavio mi se veliki manjak u tom iznosu.
(Danica Kojic)

preuzeto sa FB

11
Da li je moguce staviti preduzetnicku radnju u fazu mirovanja na 6 meseci ?
Koje su mu obaveze u tom periodu ?
Naime "moj" Kinez hoce nazad u Kinu ali ne bi da zatvori radnju a ne zna sta ciniti ???
A nazalost ne znam ni ja sta ciniti
(Marta Kovac)

preuzeto sa FB

12
Ja molim nekoga ko ima za klijenta preduzetnika ko vrsi otkup od poljoprivrednika napise da li prilikom otkupa na priznanici iskazuje pdv naknadu od 8% ako preduzetnik odnosno vas klijent koji otkupljuje od poljoprivrednika nije u sistemu pdv-a.
(Nebojsa Aleksic)

preuzeto sa FB

13
Kolege,
ja se ne bavim obracunom pdv-a ,ali hocu da pomognem koleginici,koja to radi od skoro pa nije sigurna sta treba da uradi,tako da vas molim da joj i vi pomognete :) Sada su joj stigle neke fakture koje se odnose na 12.mesec prosle godine i ona sad nije sigurna kako da to knjizi.Ako moze pomoc bile bi vam zahvalne
(Milena Mila Ristic)

preuzeto sa FB

14
Kolege,moze li penzioner da otvori knjigovodstvenu agenciju?
Ako moze,placa li PIO doprinose po resenju ?
Hvala.
(Ljiljana Nikolic)

preuzeto sa FB

Stranice: 1 2 3 ... 7
Saop