Sadrzaj sajta:
[close]

Tema: Prodaja otpada  (Pročitano 703 puta)

Autor: BILJANABOSKOVIC | 11.11.2017. u 14:48:25
Kako se tretira u pdv-u prodaja odpadnog kartona firmi koja radi otkup tog odpada? Prodaju radi pravno lice koje je u sistemu pdv-a....unapred Hvala

Autor: Tatjana | Odgovor #1 12.11.2017. u 08:40:58
Kada se vrsi promet usluga koje su neposredno povezane sa sekundarnim sirovinama, a oba ucesnika su obveznici PDVa, izdaje se racun u kojem se ne iskazuju podaci o iznosu osnovice, poreskoj stopi koja se primenjuje i iznosu obracunatog PDV, vec se iskazuje podatak o ukupnom iznosu naknade za izvrseni promet usluga i napomena tipa: 'PDV nije obracunat u skladu sa clanom 10. stav 2. tačka 1) Zakona o porezu na dodatu vrednost. Primena navedene zakonske odredbe nije uslovljena postojanjem posebnog dokumenta (ugovora) niti posedovanjem dozvole za obavljanje delatnosti propisane posebnim zakonom.

Autor: kaca | Odgovor #2 12.11.2017. u 09:06:22
Vodite racuna i o porezu od 1%. Ako je firma koja prodaje sekundarnu sirovinu prijavljena kao preduzetnik nema odbijanja poreza od 1% (kupac vam ne umanjuje fakturu), ako je firma doo, ovaj porez se obracunava i odbija.


 Saop

Obavestenje:

Zbog radova na izmenama, moguce je da ce sajt biti povremeno nedostupan ili ucitavanje usporeno. Zahvaljujemo na razumevanju.

Minimax

Saop