Sadrzaj sajta:
[close]

Tema: Kako da proverite da li su zdravstvene knjižice (kartice zdravstvenog osiguranja) vaših zaposlenih automatski overene?  (Pročitano 275 puta)

Autor: urrgb | 31.10.2017. u 09:29:53
Kako da proverite da li su zdravstvene knjižice (kartice zdravstvenog osiguranja) vaših zaposlenih automatski overene?

Izvor: Moja Firma

Kao što je Republički fond zdravstvenog osiguranja najavio u obaveštenju na njihovoj internet stranici, započela je automatska overa zdravstvenih kartica.

Poslodavci više neće morati da odlaze na šalter filijale ili ispostave RFZO kako bi overili zdravstvene kartice za svoje zaposlene i članove njihovih porodica.

U istom obaveštenju, Fond je naveo da je dan nakon prijave zaposlenog na obavezno socijalno osiguranje preko portala croso.gov.rs vidljiva automatska overa zdravstvene knjižice za zaposlenog i članove njegove porodice.

Da bi Fond automatski overio kartice, potrebno je da je poslodavac uredno izmiruje dospele doprinose za zdravstveno osiguranje.

Dakle, nakon prijave zaposlenih, a uz redovno plaćanje doprinosa na zarade, poslodavac ne treba da preduzima ni jedan dodatni korak zarad overe zdravstvenih knjižica.

U svakom momentu, na portalu croso.gov.rs, u sekciji ePrijava, ovlašćena lica poslodavca mogu proveriti za koje zaposlene je izvršena overa zdravstvenih kartica kao i datum do kojeg su kartice overene.

Korisničkom delu portala mogu pristupiti:

 - zakonski zastupnik (direktor) poslodavca upisan u registar Agencije za privredne registre i
 - ovlašćena lica (na primer knjigovođa ili zaposleni u kadrovskoj službi) za koja je zakonski zastupnik poslodavca dostavio ovlašćenje Centralnom registru (CROSO)

Obema kategorijama lica neophodan je kvalifikovani elektronski sertifikat kako bi se prijavili za rad na portalu.

Portal je dostupan na adresi www.croso.gov.rs

Ukoliko su vam potrebna detaljnija uputstva, pogledajte ostatak originalnog teksta na portalu Moja firma.


 Saop

Obavestenje:

Zbog radova na izmenama, moguce je da ce sajt biti povremeno nedostupan ili ucitavanje usporeno. Zahvaljujemo na razumevanju.

Minimax

Saop