Sadrzaj sajta:
[close]

Tema: Vujović: U Pošti stotine broje pare, ukidamo keš  (Pročitano 273 puta)

Autor: urrgb | 25.10.2017. u 08:02:16
Izvor: Tanjug, B92

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da se zalaže za smanjenje učešća gotovog novca u srpskoj ekonomiji, za koji kaže da "hrani sivu ekonomiju".

On je najavio spremnost da razmotri stimulativne mere za korišćenje bezgotovinskog plaćanja.

"Ja sam za to da se bitno smanjuje učešće keša u srpskoj ekonomiji. Na Kopaonik forumu smo imali prilike da čujemo dosta zabrinjavajuće podatke koliko se keša u srpskoj ekonomiji koristi. Mislim da keš hrani sivu ekonomiju, i da nije dobro", rekao je Vujović.

Vujović je to izjavio posle izlaganja na Ekonomskom samitu Srbije pod nazivom "Mapa puta ka unapređenju konkurentnosti“.

Rekao je da postoje podaci da Poštanska štedionica i Pošta imaju stotine ljudi koji se bave samo brojanjem novca koji se isplaćuje u gotovini.

"To je potpuno neproduktivno korišćenje resursa", konstatovao je Vujović.

Ministarstvo finansija je, kako je kazao, spremno da razmotri stimulativne mere za korišćenje bezgotovinskog plaćanja.

"Da damo nižu stopu PDV-a, stimulacije, da ljudi, posebno oni koji novac dobijaju iz budžeta, a to su socijalna pomoć, kompenzacija u poljoprivredi i penzije, dobiju direktnu finansijsku stimulaciju da bi ta davanja iz budžeta dobijali preko računa u Poštanskoj štedionci ili komercijalnim bankama koje bi potpisale ugovor o davanju računa bez mesečne naknade i troškova", objasnio je on.


 Saop

Obavestenje:

Zbog radova na izmenama, moguce je da ce sajt biti povremeno nedostupan ili ucitavanje usporeno. Zahvaljujemo na razumevanju.

Minimax

Saop