Sadrzaj sajta:
[close]

Tema: Promena poziva na broj za uplatu doprinosa pausalaca u 2017  (Pročitano 485 puta)

Autor: Zoki85 | 12.06.2017. u 16:19:26
Postovani,

Ranije je poziv na broj za uplatu doprinosa za penzijsko invalidsko, zdravstveno i nezaposlene (pausalci) bio u obliku Broj1-Licni_Maticni_Broj a sada po najnovijim resenjima je u obliku Broj2-PIB.

Ja sam sve vreme do sada doprinose uplacivao u starom obliku (Broj1-Licni_Maticni_Broj), iako sam od decembra kada su promenjeni brojevi i stigla resenja trebao da koristim Broj2-PIB, posto nisam uocio taj detalj.

Zanima me da li sam pogresio, posto mi deluje da su ta dva poziva na broj ekvivalentna u poreskom sistemu jer koliko se secam za neke stvari moze da se koristi i jedan ili drugi.

Naravno ubuduce cu koristiti ovu veziju sa PIB-om (u 2017).

Hvala puno

Autor: Dragana Č | Odgovor #1 13.06.2017. u 06:46:25
Poštovanje,

Najbolje bi bilo da odete u Poresku upravu da Vam se izlistaju kartice na kojima ćete videti zaduženja po računima i pozivima na broj. Nažalost, često se dešava da poreskom obvezniku poreska pošalje opomenu da nešto nije izmireno, a zapravo za isti račun ima uplatu po jednom pozivu na broj, a zaduženje po drugom pozivu na broj, a ako se ne odreaguje pravovremeno, umeju i da blokiraju račun.

Zaključak: otići u Poresku upravu, izlistati kartice, tražiti preknjižavanje za sve što ste uplatili na odgovarajući poziv na broj i obavezno napisati da Vam se otpiše pripisana kamata, jer su sigurno i nju obračunavali (računarski sistem tako funkcioniše). Posle nekog vremena ponovo tražiti da se izlistaju kartice da proverite da li su odradili šta je trebalo. Sve papire čuvajte. Kada predajete zahtev obavezno u 2 ista primerka, jedan da Vam ostane za Vašu arhivu sa njihovim pečatom.

Autor: Zoki85 | Odgovor #2 13.06.2017. u 14:14:42
Hvala puno.


 Saop

Obavestenje:

Zbog radova na izmenama, moguce je da ce sajt biti povremeno nedostupan ili ucitavanje usporeno. Zahvaljujemo na razumevanju.

Minimax

Saop