Sadrzaj sajta:
[close]

Tema: Obračun članarine PKS za 2018. godinu  (Pročitano 406 puta)

Autor: urrgb | 12.01.2018. u 08:20:41
Izvor: PKS

Privredna komora Srbije je na svom sajtu postavila aplikaciju koja vrši obračun iznosa članarine PKS za 2018. godinu na osnovu unetog PIB-a ili matičnog broja.

Unosom PIB-a ili matičnog broja i klikom na polje “Mesečni iznos članarine” dobija se iznos koji bi privredni subjekt trebalo da plaća u skladu sa Odlukom o članarini PKS za 2018. godinu (Odluka je u celosti navedena ispod kalkulatora na linku koji smo prethodno naveli).

Ukoliko se posle pravilnog unosa PIB-a ili matičnog broja i klika na polje “Mesečni iznos članarine” ne pojavi iznos članarine, to znači da taj privredni subjekt ne plaća članarinu (recimo, preduzetnici koji nisu članovi granskih udruženja i tela Komore).

Prema pisanju na sajtu Neobilten, u odredjenim situacijama dolazi do greske u obracunu:

"Izvršili smo proveru rada aplikacije i nažalost konstatovali smo da postoji ozbiljna greška u sistemu. Greška se tiče obračuna članarina za pravna lica koja imaju poslovni prihod (u bilansu uspeha za 2016) do 20 miliona dinara.

Članarina za njih bi trebalo da bude 600 dinara mesečno, a umesto toga aplikacija PKS vrši obračun po sledećoj formuli:

1/12 iznosa od 0,1% poslovnog prihoda"
 Saop

Obavestenje:

Zbog radova na izmenama, moguce je da ce sajt biti povremeno nedostupan ili ucitavanje usporeno. Zahvaljujemo na razumevanju.

Minimax

Saop